Rychlý ovocný koláč - kynutý bez kynutí :-)
Potřebné ingredience
* KVÁSEK: 10 lžic vlažného mléka, 3 lžičky cukru krupice, 40 g droždí; * TĚSTO: 300 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, větší polovina Hery, špetka soli, 1 vejce; * DROBENKA: 40 g Hery, 80 g polohrubé mouky, 80 g cukru krupice; * OVOCE: libovolné - švestky, borůvky, meruňky .....
Postup přípravy
Když je kvásek vykynutý, přelít ho do mísy a přidat obě mouky, sůl , vejce a Heru - v tekutém stavu (rozpouštím v mikrovlnce).
Vypracovat hladké těsto a hned ho vyválet zhruba do velikosti plechu (těsto se vůbec nelepí a dobře se s ním pracuje, takže ho není nutné ničím podsypávat). Těsto přenést na vymaštěný plech a upravit tak, aby okraje byly trochu vyvýšené (případné přebytky je možné odkrojit).
Povrch poklást ovocem, posypat drobenkou a péct v předehřáté troubě, až okraje zezlátnou.
Připravit ovoce a zadělat kvásek.
Když je kvásek vykynutý, přelít ho do mísy a přidat obě mouky, sůl , vejce a Heru - v tekutém stavu (rozpouštím v mikrovlnce).
Vypracovat hladké těsto a hned ho vyválet zhruba do velikosti plechu (těsto se vůbec nelepí, takže ho není nutné ničím podsypávat).
Těsto přenést na vymaštěný plech.
Upravit ho tak, aby okraje byly trochu vyvýšené (případné přebytky je možné odkrojit).
Povrch poklást ovocem, posypat drobenkou a péct v předehřáté troubě, až okraje zezlátnou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé